Priprema za tehnički pregled

Kod nas možete napraviti cjeloviti preliminarni pregled. Većina ispitne opreme koju koristimo, koriste i stanice za tehnički pregled.


Eko test

Ispitivanje ispušnih plinova motornih vozila obavlja se u sklopu redovnog tehničkog pregleda vozila pogonjenih benzinskim i dizelskim motorom što je propisano Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Eko test provodimo na Boschevom uređaju BEA250/150.


Pregled i popravak kočionih sustava

Kočioni sustav sastoji se od glavne kočnice (nožne) i parkirne kočnice (ručne). Kada svojim stopalom pritisnete papučicu kočnice, ona stvara pritisak na diskove/bubnjeve te taj pritisak usporava, tj. zaustavlja vozilo. Parkirna kočnica djeluje kroz sustav kablova kojim se upravlja pomoću ručice ili pomoću elektro motora. Za kontrolu kočionih sustava koristimo istu tehnologiju i uređaje kao i stanice za tehnički pregled.


Pregled usmjerenosti svjetala

Na tehničkom pregledu provjerava se usmjerenost glavnih svjetala na vozilu. To se obavlja pomoću posebnog instrumenta – regloskopa. Ova provjera omogućuje da u prometu sudjeluju samo ona vozila koja nas ne zasljepljuju svojim svjetlima dolazeći nam u susret.


Pregled i popravak upravljačkih sustava

Upravljački sustav treba provjeriti tijekom svakog redovitog pregleda automobila. Ako osjetite bilo kakve vibracije na volanu, osjetite da se vozilo povlači na lijevu ili desnu stranu ili čujete neuobičajene zvukove dok okrećete upravljač, to je znak da nešto nije u redu s upravljačkim sustavom Vašeg vozila. Upravljački sustav sastoji se od mnogih međusobno povezanih elemenata. Oštećenje jednog od njih uzrokuje brže trošenje ostalih. Zato je jako važno brzo i precizno dijagnosticirati kvar i spriječiti trošenje ostalih elemenata sustava.


Pregled i popravak sustava ovjesa

Ovjes je odgovoran za pravilno držanje kotača i njihovo prijanjanje na površinu te osigurava udobnost vožnje prigušenjem vibracija prenesenih s ceste. Zbog toga biste trebali redovito provjeravati, uklanjati kvarove ili mijenjati neispravne dijelove.


Preventivno čišćenje DPF filtra

Flitar čestica diesel motora (DPF) ugrađen je u mnoga vozila nakon 2007. godine kako bi se smanjile štetne emisije CO2 uklanjanjem čađe i pepela iz goriva zbog čega se filtar po potreba treba očistiti. U našoj se radionici čišćenje DPF filtra odrađuje u  BeKis DPF 4001+ uređaju.

Želim se naručiti